Responsive websites, waarom gebruik maken van mobiele internet oplossingen?

Eind 2014 heeft bijna driekwart van de Nederlanders een smartphone. De markt voor mobiel internet is inmiddels volwassen geworden en groter geworden dan het normale internet. Deze nog altijd steeds groter groeiende groep gebruikers mag niet meer vergeten worden.

Sinds april 2015 trekt Google websites voor in de zoekresultaten die geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten.

Met Google Analytics kunt u mooi zien hoe hoog het percentage mobiele bezoekers is op uw website. Oftwel, als u deze groep gebruikers negeert, welk procent van uw potentiële klanten negeert u dan?

Responsive website, native / hybride apps

Hoe biedt u uw klanten een optimale mobiele ervaring?

Neem contact met ons op

Responsive websites

Er komen steeds meer apparaten waar u een website op kan bekijken, denk bijvoorbeeld aan diverse soorten smartphones en tablets, maar denk bijvoorbeeld ook aan TV’s en mediaspelers. Een responsive website bied de uitkomst om op al deze apparaten een optimale gebruikservaring te bieden. De website schaalt mee met de schermgrootte van het apparaat waarop deze bekeken wordt. Omdat een responsive website of webdesign in verhouding tot andere oplossingen redelijk eenvoudig toe te passen is, is dit in veel situaties een interessante optie.

Native en hybride apps

Natuurlijk is een responsive website niet het antwoord op alles. In sommige gevallen is er behoefte naar een native of hybride smartphone app. Hybride smartphones apps worden zo ontwikkelt dat ze gemakkelijk op meerdere systemen (Android, iOS en Windows Phone) ingezet kunnen worden. De ontwikkeltijd is korter dan bij native apps, maar bied minder goede prestaties dan native apps. Native apps worden voor ieder platform opnieuw geprogrammeerd.